dinsdag 30 augustus 2011

In het kader van het Suikerfeest: Peach Cobbler




Een aantal weken geleden werd dit heerlijke toetje op het BBQ forum gepost. Het is een origineel Amerikaans recept - in dit geval van Paula Deen - wat normaal in de oven word gemaakt. Echter kan je in een Weber alles maken wat in een oven word gemaakt, simpelweg omdat een Weber eigenlijk niets meer is dan een buitenoven, maar dan op kolen gestookt. En aangezien het vandaag suikerfeest is dit recept... nu heb ik zelf natuurlijk niet gevast, maar dat boeit niet.. ;o)

Het recept:

5 Perziken
110ml water
240ml suiker

360ml melk
360ml zelfrijzend bakmeel
240ml suiker
113 gram boter
kaneel of eventueel kaneelsuiker

Werkwijze:

Schil de perziken en snij ze in parten.
Kook de perzikpartjes in het water en de 220ml suiker, laat dit 10 minuutjes zachtjes koken.


Maak een beslag van de melk, zelfrijzend bakmeel en suiker.


Smelt de boter in de magnetron of in de oven.


Schenk er vervolgens heel voorzichtig het beslag bij.


Voeg de perzikpartjes voorzichtig toe en een beetje van de siroop, besprenkel het geheel met gemalen kaneel of kaneelsuiker.


Als je dit toetje in de heteluchtoven maakt is het klaar in 40 minuten op 175 graden. Op de bbq werkt het iets anders. Bereid de bbq voor voor indirect grillen en zet de ovenschaal op de koude kant op 185-190 graden.


na ongeveer een uur is de Peach Cobbler klaar, serveer met een bolletje (of 2) vanille ijs.




Dit is echt een waanzinnig lekker toetje! Je moet alleen niet aan de lijn zijn.. ;)