woensdag 4 mei 2011

Stoker Power

Één van de leukste gerechten om te maken blijft toch Pulled Pork. Het nadeel echter is dat het zomaar 20 uur kan duren voor het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt van 88 graden celcius waardoor het maken van zo'n groot stuk vlees ten koste gaat van je nachtrust omdat je om de 20-30 minuten de temperatuur van je bbq moet controleren en eventueel weer moet regelen.

Nu zijn hier gelukkig regelaars voor te krijgen en deze stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Mijn keus ging uit naar de Stoker van Rock's BBQ, vooral vanwege de mogelijkheden, zo kan ik de temperatuurregelaar aansluiten op mijn draadloze netwerk waardoor ik met mijn smartphone de bbq kan bedienen, het gaat zelfs zo ver dat ik via Twitter op de hoogte word gehouden van de temperatuur binnen de bbq en de temperatuur van het vlees.


De leukste feature is echter de software waarmee je de regelaar kunt bedienen, Stokerlog. In een grafiek kan je alles in de gaten houden en regelen, onderstaand plaatje geeft de status aan van een Pulled Pork die er op dat moment al 17 uur op lag, en uiteindelijk pas na 22 uur klaar was.


Als laatste nog een filmpje van de Stoker in actie, een koelvin is aangesloten op één van de luchtgaten onderop de smoker, deze wakkert het vuur aan indien de temperatuur te laag is. Op het filmpje is goed te zien en te horen dat de temperatuurregelaar flink aan het blazen is.

Tijd voor een update

Het is alweer veel te lang geleden dat ik m'n blog heb geupdate. Het opstarten van De Roockerij is niet gegaan zoals ik hoopte, ik kreeg de financiering niet rond en hier in de omgeving gingen 3 soortgelijke bedrijfjes op de fles, misschien toch niet het juiste moment om zoiets te gaan beginnen.

Uiteraard bbq ik natuurlijk gewoon vrolijk door en ga de aankomende tijd wat nieuwe recepten posten.

Stay tuned!