maandag 26 juli 2010

Bierworst

Vandaag een simpel maar heerlijk receptje, weinig werk en zo klaar..wat wil je nog meer!

Benodigdheden:

Olijfolie
Rookhout
4 worsten, braadworst, BBQ worst, maakt eigenlijk niet uit.
2 uien in 8 parten gesneden en uitelkaar gefreumeld
half flesje bier
4 witte bolletjes
Mayonaise
Je favoriete bbq saus
Een gietijzeren pannetje of een alubakje.

Men neme een brikettenstarter en vullen deze voor 2/3 met briketten. Zodra ze allemaal grijs zijn leggen we ze aan 1 kant van de bbq voor de indirecte methode.

Doe een beetje olijfolie in de pan en zet de pan boven het vuur. Zodra de olie warm is de bierworsten even aan alle kanten bruin laten worden. Vervolgens de uien er bij doen, de worsten afblussen met het half flesje bier, de worsten hoeven niet onder te staan (de rest drink je op) en de pan naar het koele gedeelte van de bbq schuiven, blokje hout op de hete briketten leggen en de deksel dicht doen. Vers biertje uit de koelkast halen en lekker een half uurtje relaxen.



 Na een half uurtje zouden ze er ongeveer zo uit moeten zien, het bier is redelijk ingekookt.


Nu de bierworsten uit de pan halen en direct grillen boven het vuur, de broodjes halveren en even afgrillen tot je mooie grill streepjes hebt. Het pannetje met de uien gaat ook direct boven het vuur tot het bier volledig is ingekookt en de uien mooi zijn gecarameliseerd en bruin zijn.


Als je op de onderste helft van de bolletjes een laagje mayonaise smeert zorg je er voor dat het vet van de worst niet in het broodje druipt en het sompig word. Leg de worst op de mayonaise, verdeel de uien over de worst en doe er een bbq saus op die je lekker vindt..


Eet smakelijk!