maandag 20 juni 2011

Trekbrood uit de Dutch Oven

Het lijkt alsof ik niet meer bbq als je naar m'n blog kijkt, maar in principe blog ik alleen nieuwe recepten. En aangezien ik pas sinds kort de Dutch Oven heb aangeschaft, hier weer een nieuw recept, en een hele makkelijke! Trekbrood!

De Dutch Oven is heel erg multifunctioneel, je kan 'm zoals eerder te zien was op de BBQ zetten, maar je kan 'm ook standalone gebruiken. Hiervoor moet je afhankelijk van wat je maakt briketten onder de DO zetten en briketten op de deksel leggen. Als je wilt frituren zorg je dat de hitte van onder de DO vanaf komt en als je wilt gaan bakken komt de hitte van bovenaf. Vandaag de DO getest om trekbrood te maken en het is echt zo simpel als wat!

Ik heb een pak Koopmans witbrood mix gehaald, en het water vervangen door Spa Rood om het brood extra luchtig te maken. Appeltje eitje!

Ingrediƫnten:

1 pak Koopmans Witbrood
275ml Spa Rood (handwarm)
20gr boter (op kamertemperatuur)
Volg de aanwijzingen op de verpakking voor het maken van bolletjes.


Hier zijn de bolletjes net gemaakt om te gaan rijzen.

Na een uur zien ze er al zo uit en lijkt het al op een trekbrood, ik had 1 lepel mix achter gehouden om over de bolletjes te strooien.

7 briketten onder de DO gelegd, en dit is eigenlijk alleen maar om de kou weg te houden en niet om te bakken.

18 briketten op de deksel gelegd, en dit is een punt van aandacht, het duurde ipv 30 minuten nu 40 minuten. Volgende keer leg ik er 2-3 meer op de deksel.

Desalniettemin heel erg goed gelukt voor een eerste keer.

En de Spa rood heeft z'n werk ook goed gedaan..